x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia - Cinci infirmiere pentru un terorist

Libia - Cinci infirmiere pentru un terorist

de Anca Aldea    |    08 Ian 2007   •   00:00
Libia -  Cinci infirmiere pentru un terorist
Khadafi schimba termenii in negocierea eliberarii
Soarta celor cinci infirmiere bulgare condamnate la moarte in Libia atarna de un fir de ata. Potrivit unui ziar scotian, presedintele Muammar Khadafi ar putea discuta, in alti termeni ca pana acum, eliberarea celor cinci asistente.

Seful statului libian va cruta viata celor cinci infirmiere bulgare si a medicului palestinian, acuzati de infestarea cu HIV si "uciderea deliberata" a 50 de copii, daca autoritatile scotiene vor accepta eliberarea teroristului de la Lockerbie. Potrivit cotidianulului scotian Daily Record, citat de publicatia online Standart, Muammar Khadafi a declarat sambata ca autorul atentatului de la Lockerbie, Abdel Basset al-Megrahi, "este nevinovat".

INTERESUL POARTA FESUL. In ianuarie 2001, al-Megrahi a fost gasit vinovat si condamnat pe viata de o instanta scotiana pentru aruncarea in aer, la 21 decembrie 1988, a unui avion, la Lockerbie, atentat in care 270 de persoane si-au pierdut viata. Daca al-Megrahi nu va iesi din inchisoare, "cadrele medicale nu vor fi niciodata eliberate", a spus hotarat Khadafi.

Cu o zi inainte ca liderul de la Tripoli sa-si anunte cerintele, cotidianul britanic Financial Times comenta ca oricat de agitata si de hotarata ar fi Sofia sa boicoteze Libia, pozitia Uniunii Europene fata de Tripoli nu se va schimba radical din cauza unor interese. Potrivit ziarului, Bruxelles este ingrijorat de valurile de imigranti care forteaza portile Europei prin Libia, dar si de faptul ca, in prezent, UE se confrunta cu importante probleme energetice, desi spera sa inceapa discutiile de intensificare a cooperarii cu Libia in privinta resurselor sale de petrol si de gaze naturale.

×
Subiecte în articol: externe