x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lider Hezbollah: „Iranul și Libanul vor intra în conflict, dacă Gaza este amenințată cu distrugerea”

Lider Hezbollah: „Iranul și Libanul vor intra în conflict, dacă Gaza este amenințată cu distrugerea”

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   10:45
Lider Hezbollah: „Iranul și Libanul vor intra în conflict, dacă Gaza este amenințată cu distrugerea”
Sursa foto: Hepta

Un lider Hezbollah din Libanul de Sud a afirmat, mați, pentru Associated Press, că în cazul în care Gaza este amenințată cu distrugerea completă, Hezbollah din Liban și Iranul vor intra în războiul israeliano-palestinian.

Hamas este pregătită să ducă o luptă îndelungată cu Israel și va folosi zecile de ostatici ținuți în Gaza pentru a obține eliberarea palestinienilor deținuți în Israel și în străinătate, a declarat un membru înalt al grupului militant, aliat al palestinienilor.

Ali Barakeh, un membru al conducerii exilate a grupului din Beirut, a afirmat că Hamas dispune de un arsenal de rachete care va ține mult timp.

„Ne-am pregătit bine pentru această război și pentru a face față tuturor scenariilor, chiar și scenariul unui război îndelungat", a spus el, adăugând că Hamas va folosi ostaticii pentru a obține eliberarea persoanelor ținute în închisorile israeliene și chiar a unor palestinieni închiși în Statele Unite.

Barakeh a mai spus că „doar un număr mic de comandanți din Gaza au știut despre incursiunea din Israel de sâmbătă”, ba chiar că cei mai apropiați aliați ai grupului nu au fost informați în prealabil despre momentul atacului.

El a respins rapoartele conform cărora oficiali de securitate iranieni ar fi ajutat la planificarea atacului.

Cu toate acestea, el a adăugat că aliații precum Iranul și Hezbollahul libanez „se vor alătura luptei dacă Gaza va fi supusă unui război de distrugere” și că Hamas este „pregătită pentru orice tip de război, chiar și de lungă durată”.

El a spus că Hamas a fost „surprinsă” de amploarea pe care a luat-o atacul palestinian, afirmând că se așteptau ca Israelul să prevină sau să limiteze atacul: „Am fost surprinși de această mare prăbușire (n.r. a Israelului)”, a spus Barakeh.

„Ne planificăm să obținem câștiguri și să luăm prizonieri pentru a-i schimba. Armata israeliană este un tigru de hârtie”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hezbollah iran