x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul EAU a refuzat invitaţia la Casa Albă din cauza menţinerii planului israelian de anexare

Liderul EAU a refuzat invitaţia la Casa Albă din cauza menţinerii planului israelian de anexare

19 Sep 2020   •   15:00
Liderul EAU a refuzat invitaţia la Casa Albă din cauza menţinerii planului israelian de anexare

Mohammed bin Zayed Al Nahyan, prinţul moştenitor din Abu Dhabi şi liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, a refuzat să participe la ceremonia de semnare a acordului cu Israelul, din cauza menţinerii planurilor anexării unor zone din Cisiordania, afirmă surse citate de presa arabă şi israeliană.

Mohammed bin Zayed Al Nahyan a transmis un mesaj de nemulţumire Guvernului israelian prin intermediul lui Yossi Cohen, directorul Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), potrivit unor oficiali citaţi de site-ul saudit Elaph, de postul israelian Channel 13 şi de cotidianul Times of Israel.

În contextul normalizării relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite, Guvernul Benjamin Netanyahu a renunţat la planul de anexare a unor zone din teritoriul palestinian Cisiordania, dar a subliniat că este vorba de o suspendare a planului, nu de anularea acestuia. Prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed Al Nayhan a exprimat nemulţumire faţă de această poziţie, refuzând să participe la ceremonia de la Washington, unde a fost prezent ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed al-Nahyan.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a semnat, marţi, la Casa Albă, acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, în prezenţa preşedintelui SUA, Donald Trump.

Ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, a mulţumit Guvernului Israelului pentru suspendarea planului de anexare a unor zone din Cisiordania şi a pledat, în cursul ceremoniei de la Casa Albă, pentru crearea unui stat palestinian. "Asistăm astăzi la un nou curent, care va crea un drum mai bun în Orientul Mijlociu. Noua viziune nu este un slogan evocat în scopuri politice, ci toată lumea vrea un viitor mai prosper. Rolul Statelor Unite în Orientul Mijlociu este unul pozitiv, lucru evideţiat de acordurile de astăzi. Din punctul de vedere al Emiratelor Arabe Unite, acest acord ne va permite să fim în continuare de partea poporului palestinian şi să îndeplinim speranţele unui stat independent, într-o regiune stabilă şi prosperă", a afirmat Abdullah bin Zayed Al Nahyan, mulţumind Guvernului Benjamin Netanyahu pentru suspendarea planului de anexare a unor zone din Cisiordania.

(sursa: Mediafax)

×