x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul extremei drepte din Austria acuză SUA și NATO pentru criza refugiaților din Europa

Liderul extremei drepte din Austria acuză SUA și NATO pentru criza refugiaților din Europa

05 Sep 2015   •   20:25
Liderul extremei drepte din Austria acuză SUA și NATO pentru criza refugiaților din Europa

Liderul Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema dreaptă), Heinz-Christian Strache, a acuzat Statele Unite ale Americii (SUA) şi NATO de declanşarea crizei refugiaţilor care a copleşit Europa, relatează sâmbătă agenţia Reuters.

''SUA şi NATO au distrus Irakul şi Libia cu intervenţia lor militară, cu bombe şi rachete, au oferit sprijin financiar, logistic şi militar opoziţiei împotriva preşedintelui Bashar Al-Assad în Siria şi au făcut astfel posibile distrugerea, haosul, suferinţa şi islamismul radical (Statul Islamic) în regiune'', a declarat Strache pe pagina sa de Facebook.

FPOe, în opoziţie, care devansează în sondaje coaliţia de la guvernare (SPOe şi OeVP), are de obicei abordări antimusulmane şi izolaţioniste în materie de politică externă.

Strache, care candidează pentru funcţia de primar al Vienei la alegerile de luna viitoare, a ironizat ceea ce el a numit sugestiile preşedintelui american Barack Obama că Europa este responsabilă în primul rând de gestionarea valului de imigranţi care sosesc pe continent din focare de criză din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

''De decenii, SUA au declanşat focul în Orientul Mijlociu şi apoi au tupeul să pretindă că responsabilitatea pentru fluxul de refugiaţi dezlănţuit ţine de Europa. Aceasta este o destabilizare geostrategică în cel mai bun sens'', a scris Strache.

Într-un interviu separat la ORF, Strache a făcut apel de a se ridica un gard, patrulat de armată, de-a lungul graniţei Austriei cu Ungaria şi de a se permite intrarea unor refugiaţi mai degrabă creştini şi evrei decât musulmani. ''Nu vrem islamizarea Europei. Nu vrem să piară cultura noastră creştin-occidentală'', a declarat Strache.

×