x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul neonaziştilor din Grecia, suspectat de apartenenţă la o organizaţie criminală, a fost arestat

Liderul neonaziştilor din Grecia, suspectat de apartenenţă la o organizaţie criminală, a fost arestat

28 Sep 2013   •   11:19
Liderul neonaziştilor din Grecia, suspectat de apartenenţă la o organizaţie criminală, a fost arestat

Poliţia greacă a anunţat că l-a arestat pe liderul partidului neonazist Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, suspectat că face parte dintr-o organizaţie criminală.

Alături de Michaloliakos au mai fost arestaţi Ilias Kassidiaris, deputat şi purtător de cuvânt al partidului, şi alţi doi membri ai partidului, conform Associated Press.

Curtea supremă greacă, care anchetează asasinarea unui rapper antifascist de către un activist al acestei formaţiuni, potrivit unor surse judiciare, a emis mandate de arestare pentru cel puţin alţi cinci deputaţi ai acestui partid.

După uciderea lui Pavlos Fyssas, 34 de ani, pe 18 septembrie, autorităţile au declanşat o amplă anchetă în privinţa acestui partid, suspectat de numeroase violenţe împotriva unor migranţi şi activişti de stânga. "Democraţia are mijloace să se apere", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglu, la TV Skai, la câteva minute după arestarea deputaţilor.

În contextul şomajului ridicat şi al sărăciei care s-au agravat în Grecia din cauza crizei, partidul Zori Aurii a reuşit să intre prima oară în Parlament, la alegerile din iunie 2012, obţinând 18 locuri din cele 300 ale camerei.

×
Subiecte în articol: zorii aurii grecia extrema dreapta