x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, acuză: Gerhard Schroeder este plătit de Putin

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, acuză: Gerhard Schroeder este plătit de Putin

07 Oct 2020   •   10:37
Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, acuză: Gerhard Schroeder este plătit de Putin

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, otrăvit în Siberia, în luna august, îl acuză pe Gerhard Schroeder, președintele proiectului Nord Stream 2, că este corupt de președintele Vladimir Putin. Schroeder a afirmat că Navalnîi nu are dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, transmite DPA.

"Gerhard Schroeder este plătit de Putin. Iar dacă acum încearcă de asemenea să nege acest atac cu otravă, atunci este extrem de dezamăgitor. Este în continuare fostul cancelar al celei mai puternice ţări din Europa. Acum este curierul lui Putin, îi protejează pe criminali", a afirmat politicianul.

Navalnîi a fost tratat timp de aproape o lună într-un spital din Berlin, după ce a ingerat substanța neurotoxică Novociok, dezvoltată de armata sovietică, în timpul unui zbor între Siberia și Moscova. Acesta îl consideră vinovat pe șeful de la Kremlin. Guvernul rus neagă orice implicare în atentat.

Gerhard Schroeder a fost cancelarul Germaniei în perioada 1998-2005, când a avut o colaborare apropiată cu președintele rus Vladimir Putin. 

Acesta este președintele gazoductului Nord Stream, care a fost finalizat, și al proiectului Nord Stream 2, al cărei acționar este societatea rusă Gazprom. Totodată, el este CEO al companiei energetice de stat Rosneft din Federația Rusă. 


 

×