x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul Palestinei critică deciziile lui Donald Trump

Liderul Palestinei critică deciziile lui Donald Trump

15 Ian 2018   •   17:46
Liderul Palestinei critică deciziile lui Donald Trump

Liderul Palestinei, Mahmoud Abbas, a denunţat politica lui Donald Trump din cadrul conflictului Israeli-Palestinian ca fiind “palma secolului”, scrie The Independent.

În cadrul unui discurs la Consiliul Central Palestinian, un corp în cadrul căruia se iau decizii, Mahmoud Abbas l-a criticat pe Donald Trump şi politicile sale referitoare la palestinieni.

Mahmoud Abbas şi-a exprimat furia cu privire la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului. Liderul palestinian a afirmat că preşedintele SUA ar trebui să simtă ruşine pentru modul în care i-a tratat pe palestinieni.

“Ierusalimul a fost şters de pe masă de un tweet al domnului Trump. Capitala noastră eternă este Ierusalimul şi nu vom accepta ce ne este oferit, pentru a face Abu Dis capitala Palestinei în locul Ierusalimului”, a spus Mahmoud Abbas.

Acesta a criticat atitudinea lui Donald Trump faţă de procesul de pace, aceasta fiind ca “o palmă peste faţă”, dar a avertizat că va da această palmă înapoi, potrivit Haaretz.

Donald Trump a fost condamnat de comunitatea internaţională după anunţul făcut, potrivit căruia SUA îşi mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim – o recunoaştere a afirmaţiei Israelului conform căreia Ierusalimul este “capitala indivizabilă” a ţării lor.

Abbas l-a condamnat, de asemenea, pe Donald Trump pentru că a afirma că palestinienii au refuzat că reînceapă discuţiile pentru pace. Liderul palestinian a afirmat că palestineinii rămân deschişi la negocieri, însă sunt gata să refuze o propune nedreaptă venită din partea Casei Albe.

În trecut, Mahmoud Abbas a afirmat că va respinge orice propunere de pace oferită de către americani, în condiţiile în care palestinenii cred că neutralitatea Washingtonului este compromisă.

Administraţia Trump este pregătită să retragă zeci de milioane de dolari de la agenţia ONU pentru refugiaţii palestieni.

 

×