x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 150. Explozii puternice în orașele Harkov și Nikolaev. Forțele ruse au atacat Odesa

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 150. Explozii puternice în orașele Harkov și Nikolaev. Forțele ruse au atacat Odesa

23 Iul 2022   •   07:07
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 150. Explozii puternice în orașele Harkov și Nikolaev. Forțele ruse au atacat Odesa
Sursa foto: Hepta

Sâmbătă, 23 iulie 2022, este cea de-a 150-a zi de război în Ucraina.

Update Rachete rusești au lovit, sâmbătă, infrastructura din Odesa, important port la Marea Neargă din sudul Ucrainei, transmite Reuters. Acest fapt vine după ce, vineri, a fost semnat un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din porturile de la Marea Neagră. Acordul istoric semnat de Moscova și Kiev permite exporturile de cereale ucrainene, inclusiv din hub-ul din Odesa.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, două au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operațional Sud, pe Telegram.

Update Trei persoane au murit, sâmbătă, în urma loviturilor rachetelor rusești asupra regiunii Kirovograd, din centrul Ucrainei, potrivit guvernatorului Andriy Raikovych, citat de Reuters. Este vorba de doi agenți de securitate de la o stație de electricitate și de un soldat ucrainean.

Forțele ruse au lovit cu 13 rachete un aerodrom militar și infrastructura feroviară din regiunea centrală ucraineană Kirovograd, a declarat guvernatorul local Andriy Raikovych, la o televiziune locală. Acesta a declarat că doi agenți de securitate de la o substație de electricitate au fost uciși. El a mai spus că un soldat ucrainean a fost ucis și alți 9 au fost răniți.

Loviturile au perturbat rețeaua electrică și, în consecință, un cartier din capitala regională Kropyvnytskyi a rămas fără curent electric.

Update Mai multe explozii puternice au avut loc în această dimineață în orașele Harkov și Nikolaev, transmite Unian, cu referire la primarii acestor localități.

Primarul orașului Harkov, Igor Terehov, a anunțat prin intermediul conului său pe aplicația Telegram, că în zona centrală a orașului s-au produs explozii puternice și că până acum, se cunoaște că există o victimă. „Sper că această cifră nu va crește. O solicitare către toți locuitorii din Harkov – să stea în adăposturi”, a făcut apel primarul.

De asemenea, explozii puternice s-au produs în orașul Nikolaev, a spus primarul orașului, Alexandr Senkevich. „În jurul orei 4:30 s-au auzit explozii puternice în Nikolaev. Toate într-un singur cartier al orașului. Deocamdată, nu există victime”, a spus el.

Rușii au bombardat orașul Slavinsk

Trupele ruse au bombardat orașul Slavinsk. Două persoane au fost rănite, anunță șeful administrației militare a orașului, Vadim Liah.

„Slaviansk a intrat din nou sub focul inamicului. Au fost avariate clădiri cu mai multe etaje din centrul orașului”, a scris Liah pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că există informații despre doi civili răniți în bombardament.

×
Subiecte în articol: Ucraina Slavinsk