x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 198. Zelenski: Peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei au fost eliberați

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 198. Zelenski: Peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei au fost eliberați

09 Sep 2022   •   08:25
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 198. Zelenski: Peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei au fost eliberați
Sursa foto: Hepta

Vineri, 9 septembrie 2022, este cea de-a 198-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ucrainene au spart apărarea rusă din regiunea Harkov, potrivit unui oficial pro-rus din zonă, scrie Reuters.

"Spargerea apărării noastre reprezintă deja o victorie substanţială pentru forţele armate ucrainene", a declarat Vitali Gancev  la televiunea rusă. 

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a difuzat imagini cu trupele ruse din Harkov.

Ministerul rus al Apărării a postat imagini video cu ceea ce a spus că sunt trupe ruse trimise în regiunea Harkov.

Kremlinul nu a comentat informațiile privind ofensiva ucraineană. 

Forțele ucrainene ar fi recucerit peste 700 km pătrați din zona Harkov și au recucerit 20 de state, potrivit unui general ucrainean.

De asemenea, 8 civili au fost uciși și alți 17 răniți în timpul bombardamentelor rusești asupra orașului Bahmut, a anunțat guvernatorul regional, Pavlo Kirilenko.

Imagini cu vehicule blindate ucrainene care intră în Balakliia au fost transmise pe rețelele sociale dar autoritățile de la Kiev nu au transmis informații despre zonele pe care le-au recucerit. 

Zelenski: Peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei au fost eliberați

Președintele Volodimir Zelenski a declarat în timpul discursului său de joi seară că forțele ucrainene au reușit să elibereze peste 1.000 de km pătrați de la începutul lunii septembrie. 

"Am ţinut astăzi o nouă şedinţă a Statului Major al Comandantului-Şef Suprem. În cadrul operaţiunilor de apărare în curs, eroii noştri au eliberat deja zeci de aşezări. Şi astăzi această mişcare a continuat, sunt rezultate noi. În total, peste o mie de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi de la 1 septembrie. Sunt recunoscător tuturor celor care au făcut acest lucru!

Sunt recunoscător armatei, ofiţerilor de informaţii şi serviciilor speciale pentru fiecare drapel ucrainean care a fost arborat în aceste zile. Sunt recunoscător tuturor războinicilor ucraineni, tuturor celor care luptă pentru libertate pentru poporul nostru - atât în ​​sud, cât şi în est, celor care participă la luptele de pe front şi celor care contribuie la victoria noastră prin operaţiunile respective în spatele dusmanul. Eliberarea pământului nostru este meritul fiecăruia care îndeplineşte clar şi la timp planul general de apărare", a spus Zelenski.

×