x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 204. Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov din 6 septembrie

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 204. Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov din 6 septembrie

15 Sep 2022   •   08:14
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 204. Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov din 6 septembrie
Sursa foto: Hepta

Joi, 15 septembrie 2022, este cea de-a 204-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ucrainene au declanșat contraofensivă în această perioade întrucâtluptele se vor opri la venirea iernii, spune un deputat de la Kiev. 

Kira Rudik a declarat că scopul atacurilor este de a recuceri cât mai mult din teritoriul ocupat de ruși înainte de venirea iernii. Sezonul rece va duce la blocarea ostilităților deoarece tempearturile în centrul și nordul Ucrainei scad la circa -18 grade Celsius. 

Update Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns astăzi la Kiev, în a treia sa vizită de la începutul războiului, scrie AFP. 

Aceasta  se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și cu premierul Denis Şmîgal. Discuțiile au drept scop ''de a ne apropia economiile şi populaţiile într-un moment când Ucraina avansează către aderarea la UE'', potrivit șefei executivului comunitar.

UE a acceptat cererile de aderare ale Ucrainei și Republicii Moldova în iunie 2022. 

Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov din 6 septembrie

Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov din 6 septembrie. Hanna Maliar, ministrul adjunct ucrainean al apărării, a prezentat un bilanț actualizat al teritoriilor recucerite de forțele ucrainene.

Din 6 septembrie, trupele ucrainene au eliberat aproximativ 388 de localitățu, 8.500 de kilometri pătrați și aproximativ 150.000 de persoane, a declarat Maliar, potrivit The Guardian.

"Cifrele sunt în mod constant actualizate, deoarece procesul este dinamic", a explicat ea. "În plus, teritoriile eliberate au încă nevoie de măsuri suplimentare de securitate și stabilizare pentru a putea trăi în siguranță acolo”.

Ea a precizat că linia frontului măsoară acum 2.500 km, dintre care 1.300 km sunt de luptă activă.

"Da, am așteptat mult timp acest succes, dar trebuie să luptăm în continuare", a declarat Maliar: "Până la o victorie completă, eliberăm încă mulți dintre oamenii noștri și pământurile noastre. Avem nevoie de mai mult timp, putere și răbdare".

×
Subiecte în articol: Ucraina