x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 226. Armata ucraineană a eliberat de sub ocupație 29 de așezări din regiunea Herson

Război în Ucraina, ziua 226. Armata ucraineană a eliberat de sub ocupație 29 de așezări din regiunea Herson

07 Oct 2022   •   07:57
Război în Ucraina, ziua 226. Armata ucraineană a eliberat de sub ocupație 29 de așezări din regiunea Herson
Sursa foto: Hepta

Vineri, 7 octombrie 2022, este cea de a 226-a zi de război în Ucraina.

Update În urma bombardamentelor de joi, 6 octombrie, din Zaporojie, 12 persoane au fost ucise și alte 12 au fost spitalizate, inclusiv doi copii. Acest lucru este raportat de Administrația Militară Regională Zaporojie cu referire la datele de la Departamentul de Comunicații al Poliției Regionale.

„Ieri, poliția a înregistrat 9 lovituri inamice pe teritoriul orașului. Iar noaptea trecută, ocupanții au mai dat două lovituri cu drone kamikaze. Locuințele, civilii și infrastructura critică din centrul orașului au fost sub tir”, se arată în comunicat.

Pe lângă centrul regional, așezările din districtul Polohiv au fost, de asemenea, sub tirul trupelor rusești. Bombardamente cu lansatoare multiple de rachete și artilerie au fost înregistrate în Orikhove, Huliaipol și în satele din apropiere.

„Noaptea trecută, invadatorii ruși au folosit pentru prima dată vehicule aeriene fără pilot împotriva populației civile din Zaporojie – două obiecte de infrastructură civilă au fost distruse. Potrivit informațiilor preliminare, acestea erau UAV-uri Shahed-136”, se mai arată în raportul Poliției.

Update  Zeci de obuze lansate de armata rusă au vizat orașul Nikopol, a anunțat guvernatorul regional care a dezvăluit că în zonă au aterizat zeci de obuze rusești, potrivit CNN.

Orașul Nikopol „a tremurat toată noaptea" sub bombardamentele forțelor rusești, a anunțat Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, într-un mesaj publicat pe Telegram.

„Aproape 40 de obuze rusești au lovit Nikopol. În oraș au fost avariate mai multe clădiri înalte, mai mult de 10 case private, o întreprindere de infrastructură de transport, conducte de gaz și rețele electrice", scrie în mesaj.

Nu există informații privitor la victime, a precizat Reznichenko.

Orașul Nikopol este situat pe malul opus al râului pe care se află centrala nucleară Zaporojia, ocupată de forțele ruse.

De la 1 octombrie, 29 de așezări au fost luate sub control ”

De la începutul lunii octombrie, armata ucraineană a eliberat de sub ocupație 29 de așezări din regiunea Herson. Între timp, armata rusă încearcă să contraatace, susține Oleksiy Gromov.

„Pe direcția Herson, inamicul încearcă să contraatace în detrimentul rezervelor pentru a restrânge înaintarea trupelor noastre și a restabili poziția pierdută. De la 1 octombrie, 29 de așezări au fost luate sub control ”, a spus Gromov.

×
Subiecte în articol: Ucraina