x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 87. Joe Biden a promulgat proiectul de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 87. Joe Biden a promulgat proiectul de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

21 Mai 2022   •   06:59
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 87. Joe Biden a promulgat proiectul de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Sâmbătă, 21 mai 2022, este cea de-a 87-a zi de război în Ucraina.

Update Rușii au distrus astăzi o școală de muzică din Svyatogorsk

Update Președintele american Joe Biden a semnat sâmbătă, 21 mai, proiectul de lege prin care se acordă un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, adoptat anterior de Congresul SUA, notează BBC.

Proiectul de lege trecuse anterior, pe 10 mai, de Camera Reprezentanţilor din Congres, iar pe 19 mai de Senat.

Update Ministerul Apărării din Ucraina susține că Rusia a pierdut peste 1.200 de tancuri de la începutul războiului, potrivit Sky News.

Potrivit celei mai recente actualizări făcute de Ministerul Apărării ucrainean, rușii au pierdut aproximativ 28.000 de oameni de la începutul războiului.

Statistica realizată de ucraineni mai arată că Rusia a pierdut 204 avioane, 169 de elicoptere, 1.278 de tancuri și 13 vase de la 24 februarie.

Jurnaliștii nu au putut verifica informațiile din surse independente.

Update O stradă din Harkov a fost distrusă de bombardamentul rusesc

Update Aprovizionarea Finlandei cu gaze naturale din Rusia a fost întreruptă sâmbătă, a anunţat compania energetică publică finlandeză Gasum, după ce ţara nordică a refuzat să plătească furnizorului Gazprom în ruble, informează France Presse.

"Livrările de gaze naturale către Finlanda în cadrul contractului de aprovizionare Gasum au fost întrerupte", a declarat compania într-un comunicat, adăugând că acum gazul va fi furnizat din alte surse prin gazoductul Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia.

Update Ministerul Apărării rus a declarat sâmbătă că forţele sale au distrus un important transport de arme furnizate de Occident în nord-vestul Ucrainei, informează France Presse.

"Rachetele Kalibr de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, lansate de pe mare, au distrus un important transport de arme şi echipamente militare furnizate de Statele Unite şi ţări europene, în apropierea gării Malin din regiunea Jitomir", a precizat ministerul.

Potrivit ministerului, aceste arme erau destinate forţelor ucrainene din regiunea de est Donbas.

Update Ucraina nu este de acord ca Rusia să conecteze centrala nucleară Zaporojie la reţeaua de electricitate rusească. Militarii ruși au ocupat uriaşa centrală ucraineană încă din prima lună de conflict. La Zaporojie ste cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa, Zaporojie, se află sub controlul ruşilor din 12 martie. Rusia intenţionează să conecteze gigantica centrală nucleară ucraineană la reţeaua de electricitate rusească.

Cu toate acestea, oficialii ucraineni au afirmat că ar putea dura ani pentru ca centrala să fie legată de Rusia, relatează BBC.

Update Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a anunțat eliberarea completă a teritoriului uzinei Azovstal din Mariupol, potrivit agenției de stat ruse RIA Novosti.

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, unde un grup de militanţi ucraineni ai formaţiunii naziste Azov a fost blocat din 21 aprilie a acestui an, a fost complet eliberat”,a declarat Konaşenkov.

×
Subiecte în articol: Ucraina azovstal mariupol