x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LIVE Video - Discovery iese din scenă pe spatele unui Boeing 747. Naveta spaţială va fi expusă la muzeul Smithsonian

LIVE Video - Discovery iese din scenă pe spatele unui Boeing 747. Naveta spaţială va fi expusă la muzeul Smithsonian

17 Apr 2012   •   11:09
LIVE Video - Discovery iese din scenă pe spatele unui Boeing 747. Naveta spaţială va fi expusă la muzeul Smithsonian

Space Shuttle Discovery efectueaza ultimul zbor deasupra Washington DC Metro Area. Naveta spatiala americana calatoreste pe spatele unui avion Boeing 747 modificat special pentru aceasta misiune. Naveta va fi expusa la muzeul Smithsonian.

Portavionul de transfer va ateriza la Aeroportul International Dulles. Discovery va saluta cateva puncte de reper ale capitalei SUA: Washington National Mall, Reagan National Airport, National Harbor si Smithsonian Air and Space Muzeum Steven F. Udvar- Hazy din Chantilly, Virginia.

Discovery a efectuat 39 de misiuni spatiale intre 1984 si 2011, a petrecut 365 de zile in spatiu, a orbitat in jurul Pamantului de 5.830 de ori si a calatorit 148.221.675 km. Discovery a avut trei misiuni Hubble Telescope in 1990, 1997 si 1999; a fost pilotata de primul comandant African – American, Frederick Gregory in 1989 si de prima femeie pilot spatial - Eileen Collins, in 1995. Printre pionieratele Discovery se numara si prima intalnire fara andocare cu statia spatiala MIR in anul 1995.

Dupa festivitatea de retragere, NASA va transfera Space Shuttle Discovery la Smithsonian National Air and Space Museum Steven F. Udvar – Hazy pentru o noua misiune - marturia realizarilor omenirii in spatiul cosmic si inspiratie pentru generatiile viitoare de exploratori.

Cu aceasta ocazie Smithsonian National Air and Space Museum va organiza festivalul 'Welcome Discovery' pentru a celebra sosirea Space Shuttle Discovery in noua sa casa. Festivalul incepe cu zborul de adio din 17 aprilie si va cuprinde patru zile de activitati legate de misiunile spatiale navetei si ale agentiei NASA, spectacole, aparitii publice ale astronautilor de la Kennedy Space Center - pionieri ai explorarilor spatiale; filme si festivitatea de instalare a navetei Discovery in noua sa casa - muzeul Smithsonian. Transferul navetei Discovery din Dulles International Airport in colectia Smithsonian va avea loc la 19 aprilie, intr-o ceremonie in aer liber deschisa pentru public.


Streaming Live by Ustream

×