x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liz Truss încearcă să recapete încrederea partidului conservator, după criticile privind planul economic

Liz Truss încearcă să recapete încrederea partidului conservator, după criticile privind planul economic

05 Oct 2022   •   20:51
Liz Truss încearcă să recapete încrederea partidului conservator, după criticile privind planul economic
Sursa foto: Liz Truss/Hepta

Premierul britanic Liz Truss a încercat, miercuri, să îşi restabilească autoritatea după prima lună haotică de mandat, cerându-le membrilor Partidului Conservator să îi acorde încrederea astfel încât să poată obţine creştere economică, în pofida "zilelor furtunoase" care urmează.

Liz Truss a încercat, la conferinţa Partidului Conservator, să le ofere asigurări membrilor formaţiunii de centru-dreapta, alegătorilor şi investitorilor că a elaborat un plan adecvat pentru transformarea Marii Britanii, pe fondul criticilor privind confuzia în materie de politici economice.

"Sunt pregătită să iau decizii dure. Puteţi avea încredere în mine că voi face ceea ce trebuie. Actuala situaţie nu este o opţiune", a afirmat Liz Truss, liderul Partidului Conservator, în discursul rostit la reuniunea de la Birmingham.

"Sunt zile furtunoase, sunt determinată să pun în mişcare Marea Britanie, să trecem prin furtună şi să ajungem într-o zonă mai stabilă", a subliniat Liz Truss, conform agenţiei Reuters.

Liz Truss a fost nevoită să revină asupra unui plan controversat care prevedea reduceri de taxe în valoare de 45 de miliarde de lire sterline (51 de miliarde de dolari) şi creşterea gradului de îndatorare suverană. Propunerile au fost criticate de parlamentari şi de miniştri, iar noul premier a fost nevoit să le modifice.

Partidul Conservator este devansat cu 25% de Partidul Laburist (centru-stânga, opoziţie) în sondajele de opinie, iar Liz Truss are deja o popularitate mai mică decât predecesorul său, Boris Johnson.

Discursul premierului britanic a fost întrerupt de doi protestatari ai organizaţiei ecologiste Greenpeace, care aveau o pancartă pe care scria "Cine a votat pentru aceste lucruri?", referindu-se la abordarea radical diferită adoptată de Liz Truss comparativ cu planurile prezentate de Boris Johnson la alegerile din 2019.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liz truss