x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra - Asasin cu limuzina

Londra - Asasin cu limuzina

de George Daniel Ripa    |    15 Dec 2006   •   00:00
Londra - Asasin cu limuzina

Scotland Yard-ul, care ancheteaza crimele unui ucigas in serie din Marea Britanie, detine informatii conform carora la locul celor cinci asasinate a fost vazut un barbat rotofei, care conducea o limuzina BMW de culoare albastra.

Spintecatorul a bagat frica in prostituate. Scotland Yard-ul, care ancheteaza crimele unui ucigas in serie din Marea Britanie, detine informatii conform carora la locul celor cinci asasinate a fost vazut un barbat rotofei, care conducea o limuzina BMW de culoare albastra.

Investigatorii fac pasi importanti in directia identificarii ucigasului in serie, care terorizeaza lumea prostituatelor din regiunea Suffolk si care a facut pana acum cel putin cinci victime.

SUSPECTUL. Politia are un suspect - un barbat care ar fi fost vazut aproape de fiecare data in apropierea locurilor crimelor. Persoana in cauza este plinuta si conduce o masina albastra, marca BMW. Dintre cele cinci victime descoperite pana acum, politia a confirmat identitatea a numai trei dintre ele, cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani.

Toate cele cinci victime ale ucigasului in serie au fost gasite dezbracate, modul de ucidere fiind acelasi: prin sufocare si strangulare. In general ucigasii in serie lasa o "semnatura", care se potriveste cu temperamentul si comportamentul lor. Din datele de pana acum, politia crede ca suspectul se afla "in vizita" in regiunea unde s-au produs crimele sau este un muncitor sezonier. Totodata, anchetatorii considera ca ucigasul sau ucigasii au anumite cunostinte criminalistice, deoarece doua dintre cadavre au fost aruncate in apa. Acest lucru duce la distrugerea ADN-ului ucigasului, daca acesta s-a pastrat pe victima.

UN CAZ SIMILAR IN RUSIA. Procuratura rusa l-a acuzat ieri oficial pe Alexander Piciuskin, in varsta de 32 de ani, de uciderea a 49 de persoane. In mod uimitor insa, Piciuskin sustine ca a ucis 62 de persoane, atat femei, cat si barbati, si ca scopul sau era sa ucida in total 64 de oameni. Barbatul, care lucra la un mic magazin dintr-un cartier din sud-vestul Moscovei, a fost arestat in iunie, fiind acuzat initial doar de uciderea unui coleg de serviciu.
INFO

VANZATOAREA DE COPII. O romanca de etnie rroma in varsta de 16 ani a fost retinuta, in Grecia, pentru ca a incercat sa-si vanda fetita de numai sapte luni. Romanca a incercat sa-si vanda copilul unei femei din Atena, contra sumei de 14.000 de euro, informeaza politia greaca, citata de Mediafax. Potrivit aceleiasi surse, "cumparatoarea" s-a razgandit si a rapit copilul. Astfel, romanca s-a dus la politie sa depuna plangere, afirmand ca fetita ei a fost rapita de o straina, careia i-a incredintat-o cateva minute pentru a-si face cumparaturile dintr-un supermarket din Atena. Politia o suspecteaza pe femeia care a rapit copilul ca ea insasi este un intermediar.

ALTE RESTRICTII. Budapesta este nevoita sa restrictioneze accesul pe piata muncii pentru lucratorii din Romania si Bulgaria, incepand din ianuarie 2007, insa cat mai putin posibil, a anuntat ieri Camera de Comert si Industrie (MKIK) din Ungaria, citata de MTI. Decizia a fost luata ca urmare a unei propuneri a Guvernului ungar.

COLABORARI SECRETE. Ministrul de Externe german, Frank Walter Steinmeier, si predecesorul sau, Joschka Fischer, au fost anchetati de o comisie parlamentara care va stabili daca si in ce masura serviciile secrete germane au colaborat pe vremea guvernului Schröder la actiuni ilegale ale CIA in cadrul campaniei de combatere a terorismului. (A.A.)

DESPAGUBIRI. Parlamentul spaniol a votat o lege prin care se acorda despagubiri victimelor regimului franchist. Francisco Franco a condus tara timp de 36 de ani, incepand din 1939, peste 30.000 de oameni fiind ucisi . "Legea Memoriei istorice" a fost criticata de Partidul Popular, care sustine ca votarea ei ar "redeschide rani de mult inchise". (G.D.R.)

OSTATICI LA GRAMADA. Intre 30 si 50 de oameni au fost rapiti ieri-dimineata dintr-o piata aglomerata din centrul Bagdadului de catre o banda de barbati inarmati aflati la bordul a 20 de autovehicule de teren noi, identice cu cele folosite de Guvernul irakian. (A.A.)

GLUMA FLAMANDA. Postul public de televiziune din Belgia a socat miercuri seara audienta, prezentand un documentar contrafacut, in care flamanzii cereau independenta politica. Documentarul genereaza controverse cu cateva luni inainte de alegeri, intr-o tara divizata in doua regiuni distincte pe criterii lingvistice - flamanda si valona. (G.D.R.)
×
Subiecte în articol: externe