x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra: Mai puţini bani pentru campania antiteroristă

Londra: Mai puţini bani pentru campania antiteroristă

21 Ian 2010   •   00:00

Marea Britanie a anunţat, prin vocea secretarului de stat din Ministerul de Externe, responsabil cu afacerile europene, că a diminuat fondurile alocate în special pentru combaterea terorismului în Pakistan, din cauza deprecierii lirei sterline. Secretarul Glennys Kinnock a precizat că sumele destinate acestui program au scăzut cu 110 milioane de lire sterline (circa 127 milioane de euro) din cauza ratei de schimb.

Opoziţia conservatoare a reacţionat imediat, declarând că Pakistanul, împreună cu Afganistanu, reprezintă cel mai mare pericol pentru securitatea Occidentului. "Pakistanul a fost identificat ca fiind una dintre sursele majore ale ameninţării teroriste în ţara noastră. Diminuarea fondurilor destinate programelor de luptă împotriva terorismului din Pakistan din cauza ratei de schimb nu este în mod clar cea mai bună modalitate de a promova o politică externă eficientă", a declarat purtătorul de cuvânt al conservatorilor, William Hague.

Şi în cazul altor programe s-au operat modificări de fonduri, mai ales pentru programe destinate combaterii traficului de narcotice în Afganistan sau prevenirii conflictelor în Africa.

×
Subiecte în articol: externe