x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra - Marks and Spencer au intrat in vizorul UE

Londra - Marks and Spencer au intrat in vizorul UE

de George Daniel Ripa    |    16 Feb 2007   •   00:00
Londra -  Marks and Spencer au intrat in vizorul UE

Lantul de magazine de haine Marks and Spencer a fost acuzat de Robert Kilroy-Silk, un membru al Parlamentului European, ca foloseste oglinzi care falsifica imaginea celui care probeaza hainele.

Oglinzile din magazin, motiv de petitie europeana

Lantul de magazine de haine Marks and Spencer a fost acuzat de Robert Kilroy-Silk, un membru al Parlamentului European, ca foloseste oglinzi care falsifica imaginea celui care probeaza hainele.

Parlamentarul european Robert Kilroy-Silk a declarat ca sotia si fiica sau au fost sa cumpere produse vestimentare de la magazinul Marks and Spencer, insa cand au probat hainele pe care doreau sa le cumpere au observat cu surprindere ca in oglinda sunt mai suple decat in realitate, informeaza cotidianul britanic The Daily Telegraph. Oficialul european a cerut magazinului sa retraga din magazine oglinzile "mincinoase" si sa puna in locul lor unele care sa reflecte realitatea. "Toate oglinzile sunt dupa modelul standard", a raspuns Stuart Rose, directorul executiv al companiei Marks and Spencer. Cu toate acestea, oficialul european a ridicat problema oglinzilor buclucase in institutiile UE.

TEME PENTRU KUNEVA. Politicianul britanic a trimis o interpelare Parlamentului European in care intreba daca nu cumva printre milioanele de reguli ale UE "care acopera fiecare aspect al vietii" nu exista cumva si o lege care sa interzica unor magazine sa foloseasca oglinzi care sa distorsioneze imaginea.

Direct vizata de incident, Meglena Kuneva, Comisarul european pentru Protectia Consumatorului, a declarat ca "aceasta practica ar putea cadea sub incidenta Directivei privind Practicile Comerciale Necinstite". "Conform acestei reglementari, o practica comerciala poate fi considerata neloiala daca este contrara cu cerintele profesionale", a mai declarat Kuneva. Totusi, aceasta l-a indemnat pe Robert Kilroy-Silk sa se adreseze mai intai "autoritatilor nationale". Jurnalistii de la The Daily Telegraph au testat oglinzile incriminate de Robert Kilroy-Silk, insa au observat ca acestea sunt normale. Cu toate acestea, declaratiile oficialului britanic au avut efect negativ asupra vanzarilor, s-a plans purtatorul de cuvant al lantului de magazine. Robert Kilroy-Silk sustine ca problema este deosebit de importanta, deoarece are loc in timpul controversatei decizii a industriei de moda britanice, ce a decis sa nu mai foloseasca fotomodele "masura zero".

×
Subiecte în articol: externe