x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra - Restricţiile se menţin

Londra - Restricţiile se menţin

de Carmen Plesa    |    31 Oct 2007   •   00:00

Romănii şi bulgarii vor avea in continuare parte de restricţii in ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie, cel puţin pănă la sfărşitul lui 2008, a anunţat ieri guvernul britanic. Londra instituise restricţii incă de la intrarea in UE a Romăniei şi Bulgariei.Romănii şi bulgarii vor avea in continuare parte de restricţii in ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie, cel puţin pănă la sfărşitul lui 2008, a anunţat ieri guvernul britanic. Londra instituise restricţii incă de la intrarea in UE a Romăniei şi Bulgariei.

Muncitorii cu slabă calificare din cele două ţări pot lucra in regat doar in agricultură şi industria de prelucrare a alimentelor, iar cei cu calificare superioară se pot angaja pe un post numai dacă acesta nu poate fi ocupat de un cetăţean britanic.

Liam Byrne, ministrul britanic al Imigraţiei, a arătat că străinii au avut o contribuţie pozitivă asupra economiei, dar au creat dificultăţi pentru serviciile publice.

Ministrul romăn de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri, in cadrul unei intălnirii pe care a avut-o cu Robin Barnett, ambasadorul britanic la Bucureşti, că regretă decizia luată de guvernul de la Londra şi a apreciat că aceasta va fi dificil de inţeles pentru opinia publică din Romănia. Cioroianu a mai arătat că decizia va avea ca efect indirect incurajarea fenomenului de "muncă la negru", ceea ce va aduce prejudicii atăt in regat, căt şi in Romănia şi Bulgaria.

×
Subiecte în articol: diaspora