x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Los Angeles Times" şi "The New York Times", recompensate cu câte două premii Pulitzer

"Los Angeles Times" şi "The New York Times", recompensate cu câte două premii Pulitzer

19 Apr 2011   •   11:26
"Los Angeles Times" şi "The New York Times", recompensate cu câte două premii Pulitzer
161782-.jpgCotidianele "New York Times" şi "Los Angeles Times" au obţinut câte două premii Pulitzer, la cea de-a 95-a ediţie a prestigioaselor distincţii, decernate, aseară, la Universitatea Columbia din New York. În acest an, pentru prima dată în istoria de 95 de ani a acestor distincţii, premiul Pulitzer nu a fost acordat la categoria "Breaking News".

New York Times, în mod tradiţional unul dintre marii câştigători, a obţinut anul acesta doar două premii Pulitzer. Unul a fost acordat jurnaliştilor Clifford Levy şi Ellen Barry, la categoria "Reportaj internaţional", pentru seria de articole despre sistemul judiciar din Rusia, iar al doilea lui David Leonhardt, la categoria "Comentariu", pentru articolele economice, privind bugetul federal şi reforma în sănătate.

La rândul său, "Los Angeles Times" a primit două premii Pulitzer, unul la mult-râvnita categorie "Serviciu public", pentru articolele despre corupţia din rândul funcţionarilor din orăşelul californian Bell, şi al doilea pentru "Fotografie".

Washington Post a primit în acest an o singură distincţie, atribuită fotografilor Carol Guyz, Nikki Kahn şi Ricky Carioti, la categoria "Fotografie de actualitate".

Chicago Sun-Times s-a impus la categoria "Reportaj local", pentru o serie de articole despre violenţa din Chicago, victimele ei şi legea tăcerii care domneşte în oraş, iar Sarasota Herald-Tribune a câştigat la categoria "Jurnalism de anchetă".

×
Subiecte în articol: externe pulitzer