x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură de maestru la Londra: furt de bijuterii în valoare de 47 de milioane euro

Lovitură de maestru la Londra: furt de bijuterii în valoare de 47 de milioane euro

de Mihaela Matachita    |    12 Aug 2009   •   00:00

Spargere la magazinul de bijuterii Graff din cartierul londonez Mayfair: bijuterii în valoare de circa 40 de milioane de lire sterline (47 de milioane de euro), sumă-record în Marea Britanie, au fost furate, într-o lovitură de maestru, fără a fi nimeni rănit.





Jaful a avut loc joia trecută, în plină zi, în jurul orei locale 16.40, când doi bărbaţi, îmbrăcaţi elegant şi înarmaţi cu revolvere au intrat în magazinul de pe New Bond Street, au ameninţat personalul, după care au plecat cu 43 de bijuterii şi o angajată, trăgând un foc de armă ca avertisment, potrivit Scotland Yard, citat miercuri de AFP. Apoi au fugit, dând drumul femeii. Cei doi au mai tras un foc de armă când au schimbat maşina BMW cu un Mercedez-Benz şi, ulterior, cu o altă maşină. Dar nimeni nu a fost rănit.
Este cel mai important furt de bijuterii din Marea Britanie şi al doilea la nivel mondial, a precizat AFP.

Poliţia a anunţat furtul numai după dezvăluirea valorii deosebit de mari a bijuteriilor furate, marţi dând publicităţii fotografii, imagini ale camerelor de supraveghere şi cerând publicului să comunice orice informaţii privind spargerea. "Bărbaţii sunt extrem de periculoşi şi au tras cel puţin două focuri de armă pe străzile populate ale Londrei în timp ce fugeau", a precizat Pam Mace, detectiv la Scotland Yard, care anchetează furturile cu uz de armă. "Cineva trebuie să îi cunoască pe cei doi, au vorbit mult (despre acest furt) înainte sau după", a apreciat aceasta.

AFP aminteşte că magazinul de bijuterii Graff a mai fost ţinta unui furt în 2003 în valoare de 23 de milioane de lire sterline, recordul precedent pentru astfel de furturi în Marea Britanie. Pe New Bond Street sunt multe magazine de bijuterii, vizitate de celebrităţi şi oameni bogaţi.

×
Subiecte în articol: externe