x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LOVITURA GREA pentru CAMORRA. 24 de persoane, arestate în Italia

LOVITURA GREA pentru CAMORRA. 24 de persoane, arestate în Italia

28 Iun 2016   •   08:56
LOVITURA GREA pentru CAMORRA. 24 de persoane, arestate în Italia

Poliţia italiană a anunţat că a arestat luni, la Napoli, 24 de persoane acuzate că fac parte dintr-un grup mafiot care deţinea monopolul pâinii în acest oraş mare din sudul ţării de mai mulţi ani, informează AFP.

De la supermarketuri la vânzători ambulanţi, toţi furnizorii de pâine din cartierele nordice napolitane erau obligaţi - sub ameninţarea represaliilor - să cumpere produse ale unor fabrici de pâine controlate de un clan al Camorrei.

Poliţia a dezvăluit într-un comunicat că acest clan - condus de un anume Carlo Lo Russo - controla nu doar această piaţă a impunându-şi propria pâine, ci şi stabilea şi preţurile, mult superioare celor ale pieţei.

Anchetatorii s-au interesat de familia mafiotă şi de apropiaţii ei după arestarea lui Lo Russo, în aprilie la Nisa (în sud-estul Franţei), şi a vărului său, Antonio, şeful clanului.

Supravegherile şi interceptările telefonice au dus luni la arestarea a 24 de persoane în cadrul anchetei pentru asociere mafiotă, trafic de droguri, răpiri, deţinere de arme de foc, tentative de omucidere şi omucidere voluntară.

Mărturiile membrilor acestui clan şi ale concurenţilor săi au confirmat existenţa acestei reţele mafiote, responsabilă de moartea unei persoane în luna martie.

Mafiile italiene se împart în trei mari ramuri: Cosa Nostra în Sicilia, Camorra la Napoli şi ?Ndranghetta în Calabria, ultima fiind considerată cea mai periculoasă şi mai puternică. AGERPRES

×
Subiecte în articol: camorra mafia painii