x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tunisul sub teroare: 19 morţi, dintre care 17 turişti străini, într-un atac terorist (VIDEO)

Tunisul sub teroare: 19 morţi, dintre care 17 turişti străini, într-un atac terorist (VIDEO)

de Marina Constantinoiu    |    18 Mar 2015   •   15:13
Tunisul sub teroare: 19 morţi, dintre care 17 turişti străini, într-un atac terorist (VIDEO)
Ambasadorul României se afla în clădirea Parlamentului, în momentul declanşării atacului
Situaţie de criză în Tunis, miercuri, după ce în apropierea Parlamentului au fost înregistrate focuri de armă, iar o luare de ostatici a avut loc la muzeul Bardo, care se află în apropiere. Ultinul bilanţ al atacului terorist, dat publicităţii de premierul tunisian, este unul greu: cel puţin 19 persoane au fost ucise, dintre care 17 turişti străini.

Ambasadorul României la Tunis se afla în momentul atacului în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat în siguranţă, precizează Ministerul român de Externe.

Ambasada României a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile competente tunisiene în vederea obţinerii unor informaţii detaliate cu privire la acest caz, neexistând, la ora difuzării acestei ştiri, informaţii conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla şi cetăţeni români.

Ministerul român de Externe condamnă puternic atacul terorist comis la Muzeul Bardo şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, exprimându-şi solidaritatea cu poporul tunisian. MAE afirmă deplina sa susţinere pentru eforturile autorităţilor din Tunis în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist.
Forţele de securitate au reuşit să elibereze ostaticii de la muzeu, după atacul armat în care doi militanţi şi un poliţist au decedat în schimbul de focuri care a urmat atacului iniţial în care au fost ucise mai multe persoane, printre care turişti străini. Este vorba despre turişti polonezi, italieni, germani şi spanioli. Circa 100 de turişti, tunisieni şi străini, se aflau în muzeu în momentul sosirii comando-ului înarmat.

Activitatea comisiilor de specialitate ale Parlamentului tunisian (situat în apropierea muzeului) a fost supendată, iar deputaţii tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen.

Potrivit Radio France International, care citează o sursă oficială tunisiană, autorii atacului ar fi încercat în prima fază să intre în clădirea Parlamentului, însă nu au reuşit, după care au intrat în Muzeul Bardo.



×
Subiecte în articol: luare de ostatici tunis muzeul bardo