x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lucas Papademos, noul premier al Greciei: "Nu va fi uşor, dar problemele vor fi rezolvate"

Lucas Papademos, noul premier al Greciei: "Nu va fi uşor, dar problemele vor fi rezolvate"

11 Noi 2011   •   05:40
Lucas Papademos, noul premier al Greciei: "Nu va fi uşor, dar problemele vor fi rezolvate"

Presedintia Greciei a anuntat ieri nominalizarea oficiala a lui Lucas Papademos la conducerea Guvernului interimar de coalitie. Cabinetul este sustinut de partide de dreapta, extrema-dreapta si socialist. Papademos este un economist educat in Statele Unite, fost viceguvernator al Bancii Centrale Europene.

"Nu va fi usor, dar problemele vor fi rezolvate", a fost prima declaratie a noului premier al Greciei, care a depus juramantul alaturi de noii membri ai Cabinetului.

Lucas Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, a fost desemnat in fruntea Executivului dupa patru zile de negocieri dificile intre liderii politici de la Atena.

Noul premier grec trebuie sa dea garantii ca va respecta acordul de ajutor financiar incheiat cu partenerii internationali. "O clarificare politica e necesara", a spus directoarea Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

Pe plan intern, noul prim-ministru va trebui sa reuseasca un lucru extrem de dificil si anume sa aplice un plan de reforme dur, in conditiile unui Guvern de coalitie intre cei doi inamici istorici: Pasok (stanga) si Noua Democratie (dreapta).

×
Subiecte în articol: grecia papademos noul premier grec