x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Începe lupta pentru Casa Albă: Kamala Harris, atac la guvernatorul Floridei, Ron DeSantis

Începe lupta pentru Casa Albă: Kamala Harris, atac la guvernatorul Floridei, Ron DeSantis

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2023   •   17:00
Începe lupta pentru Casa Albă: Kamala Harris, atac la guvernatorul Floridei, Ron DeSantis
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele Kamala Harris a fost incisivă în discursul său în mai multe state americane unde a fost în ultimele săptămâni, atacându-l pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru că a susținut „istoria revizionistă” despre sclavie.

Harris l-a atacat pe Ron DeSantis, pentru că a susținut „istoria revizionistă” despre sclavie, spunându-le angajaților din sistemul de sănătate din Iowa să se revolte împotriva noilor legi restrictive ale statului privind avortul și mobilizându-i pe latinii din Chicago pentru a lupta împotriva republicanilor „extremiști”.

Sâmbătă, Harris, prima femeie și prima femeie de culoare care a ocupat funcția de vicepreședinte, a deschis conferința anuală a NAACP din Boston, un eveniment politic cheie pentru americanii de culoare care va contribui la definirea temelor pe care se vor concentra democrații în alegerile din 2024.

Discursurile fac parte dintr-un rol extins pentru partenerul de guvernare al președintelui american Joe Biden, mult scrutat înainte de alegeri, spun democrații. Ea se va angaja în multe alte evenimente de tip campanie în lunile următoare, menite să o reîntâlnească pe Harris cu susținătorii fideli, să își îmbunătățească imaginea în rândul independenților și să ajungă la democrații' care nu au auzit mesajul administrației Biden.

Este o mișcare care nu ar putea avea loc prea curând, spun unii democrați influenți.

„Am spus în mod constant Casei Albe că trebuie să o trimită mai mult pentru că avem nevoie ca baza - adică alegătorii de culoare și alții - să înțeleagă ceea ce faceți”, a declarat pentru Reuters reverendul Al Sharpton, un activist veteran pentru drepturile civile și șeful National Action Network.

Biden le atribuie votanților de culoare victoria sa din 2020, sondajele la ieșirea de la urne arătând că a obținut 87% din voturi. Dar sondajele recente și prezența la vot în alegerile parțiale din 2022 dezvăluie o erodare a entuziasmului în rândul acestui bloc care trebuie consolidat înainte de noiembrie anul viitor.

Casa Albă speră, de asemenea, să îmbunătățească imaginea publică a lui Harris și ratingul scăzut din punct de vedere istoric. Un sondaj recent al NBC News a arătat că 49% dintre alegătorii înregistrați au o părere negativă despre Harris, față de 32% care au o părere pozitivă, un rating net negativ de 17 care este cel mai scăzut pentru un vicepreședinte în istoria sondajului.

DeSantis l-a acuzat vineri pe senatorul american Tim Scott, cel mai mediatizat candidat de culoare în cursa prezidențială republicană din 2024, că a acceptat „minciuna” lui Harris cu privire la noile cerințe privind programa școlară pentru sclavi din Florida.

Este de așteptat ca alegătorii care se tem de vârsta înaintată a președintelui, de 80 de ani, să se uite mult mai atent la vicepreședinte. Unii republicani sugerează deja că Harris ar putea conduce țara dacă Biden va câștiga în 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamala Harris casa alba