x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LUPUL, PAZNIC LA OI/T: Un pedofil a ajuns infirmier la un spital de copii

LUPUL, PAZNIC LA OI/T: Un pedofil a ajuns infirmier la un spital de copii

de Irina Cristea    |    03 Mar 2009   •   00:00

Un pedofil german judecat în lipsă şi condamnat la închisoare în Cambodgia a fost angajat infirmier la un spital de copii din Londra. Acest lucru a fost posibil pentru că autorităţile britanice i-au verificat numai cazierul european, din care reieşea că bărbatul e "curat", informează Daily Mail, citat de Mediafax.



Lars Gellner, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit vinovat de o instanţă din Cambodgia pentru agresarea sexuală a unor băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani. El a reuşit să părăsească ţara în timp util, autorităţilor cambodgiene nerămânându-le decât să îl judece în lipsă şi să îl condamne la 10 ani de închisoare.

Întors din Cambodgia, Gellner a intrat fără probleme în Marea Britanie, unde s-a angajat la un spital de copii. Şi-ar fi văzut nestingherit de viaţa şi de abuzurile lui dacă nu ar fi fost demascat dintr-o pură întâmplare. Un diplomat britanic i-a recunoscut numele într-un articol de ziar despre un turist care a fugit dintr-un stat din orientul îndepărtat după ce a încercat să aducă "în vacanţă" în Marea Britanie un băiat de 14 ani din Birmania.

SISTEMUL, LA PĂMÂNT
Reprezentanţii fundaţiilor pentru drepturile copiilor s-au declarat şocaţi de breşele din sistemul britanic de securitate, care nu poate împiedica intrarea în ţară a agresorilor sexuali. "Acest lucru subliniază golurile şi slăbiciunile managementului agresiunilor sexuale internaţionale, care îi pune în pericol pe copiii din Marea Britanie. Dacă ministrul de Interne vorbeşte serios atunci când spune că va fi mult mai dur cu agresorii sexuali ce călătoresc în alte ţări, atunci ar trebui să lucreze mult mai strâns cu omologii săi din Europa şi Asia", a spus Christine Beddoe, de la un ONG împotriva prostituţiei infantile şi a traficului de minori.

Gellner a fost adăugat pe lista agresorilor sexuali după ce a fost arestat, în octombrie anul trecut şi se află, în prezent, în custodia Poliţiei. Procesul său va fi judecat la o instanţă din Buckinghamshire, după o serie de probleme cu trimiterea documentelor privind cazul acestuia din Cambodgia. Germanul ar putea fi deportat, pentru că reprezintă un risc pentru public.

×
Subiecte în articol: externe