x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "M-am simţit copleşită. Vă mulţumesc tuturor". Mesajul Reginei Elisabeta a II-a adresat poporului britanic (VIDEO)

"M-am simţit copleşită. Vă mulţumesc tuturor". Mesajul Reginei Elisabeta a II-a adresat poporului britanic (VIDEO)

06 Iun 2012   •   05:39
"M-am simţit copleşită. Vă mulţumesc tuturor". Mesajul Reginei Elisabeta a II-a adresat poporului britanic (VIDEO)

Ieri a fost ultima zi de sarbatoare in Regatul Unit, unde s-au incheiat ceremoniile organizate cu ocazia implinirii a 60 de ani de la incoronarea Reginei Elisabeta a II-a. Evenimentul a fost incununat de mesajul adresat de catre suverana poporului.

A patra si ultima zi a Jubileului de diamant al Reginei Elisabeta a II-a a fost marcata de o ceremonie religioasa in catedrala Saint Paul, de un pranz la Westminster Hall, o plimbare traditionala cu caleasca prin centrul Londrei si de aparitia Suveranei la balconul Palatului Buckingham. Marele absent a fost, insa, printul Philip, care a fost internat in spital inca de ieri, din cauza unei infectii urinare.

Pentru prima data in patru zile de festivitati, Regina Elisabeta a II-a s-a exprimat pentru a isi marturisi "profunda" emotie fata de imensa bucurie populara suscitata de ceremoniile jubileului sau de diamant.

"M-am simtit coplesita de evenimentele la care am asistat cu ocazia jubileului meu de diamant (60 de ani de domnie, n.r.). M-a impresionat profund sa vad mii de familii, vecini si prieteni sarbatorind impreuna intr-o atmosfera atat de fericita", a declarat Regina, intr-un rar mesaj televizat adresat natiunii marti seara.

"Printul Philip si cu mine vrem sa profitam de aceasta ocazie pentru a multumi tuturor celor care au participat la organizarea festivitatilor jubileului. A fost o provocare enorma si sunt sigura ca toti cei care au participat la festivitati realizeaza munca enorma pe care au reprezentat-o", a adaugat aceasta in mesajul pre-inregistrat.

"Sper ca amintirile evenimentelor fericite din acest an sa ne lumineze viata pentru multi ani de acum incolo. Voi continua sa pretuiesc si sa ma inspir din nenumaratele dovezi de afectiune primite din tara si din intreg Commonwealth. Va multumesc tuturor", a incheiat aceasta.



Acest mesaj a fost difuzat marti seara pe mai multe posturi de televiziune si de radio britanice. Acesta a fost inregistrat luni cu putin inainte de grandiosul concert organizat in aer liber in cadrul festivitatilor jubileului.

Regina, intr-o rochie albastru pal, a vorbit dintr-o camera a palatului Buckingham avand in fundal un portret oficial al printului Willian, al doilea in ordinea succesiunii, impreuna cu sotia sa Kate.

Mesajele de acest tip sunt foarte rare din partea reginei in varsta de 86 de ani, in afara de mesajul televizat in fiecare an de Craciun. Ea s-a mai adresat natiunii in 1991 in cadrul primului razboi din Golf si in direct in 1997 pentru a o omagia pe printesa Diana, care a murit intr-un accident de masina.

Marea Britanie a celebrat cu mare fast timp de patru zile, de sambata pana marti, jubileul de diamant al reginei. Elisabeta a II-a este al doilea monarh britanic care sarbatoreste 60 de ani de domnie, dupa Victoria in 1897.

×