x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măcel între traficanţii de droguri din Mexic

Măcel între traficanţii de droguri din Mexic

01 Feb 2010   •   00:00
Măcel între traficanţii de droguri din Mexic

Războiul traficanţilor de droguri din Mexic a provocat un masacru înspăimântător. 13 elevi şi studenţi au fost ucişi şi alţi 17 au fost răniţi de un grup de indivizi înarmaţi care au dat buzna la o petrecere, într-un oraş de la graniţa cu Statele Unite.

Poliţia crede că măcelul a fost provocat de... informaţii false, deoarece victimele nu aveau nicio legătură cu traficul de droguri.

Câteva zeci de tineri şi adolescenţi, între 15 şi 20 de ani, sărbătoreau victoria într-o competiţie locală a echipei favorite de fotbal. Totul se petrecea la Ciudad Juarez, considerat unul din cele mai periculoase oraşe din lume, unde violenţa pândeşte în orice moment. În plină petrecere, câţiva indivizi veniţi cu două camionete au deschis focul la întâmplare asupra tinerilor.

Ucigaşii s-au făcut nevăzuţi, iar poliţia a venit prea târziu. Familiile victimelor sunt revoltate: deşi guvernul a desfăşurat în zonă mii de poliţişti şi soldaţi, cartelurile traficanţilor de droguri continuă să facă victime.

Motivul atacului nu este clar. Localnicii cred că ucigaşii au făcut, pur şi simplu, o uriaşă greşeală: ei căutau de fapt un alt grup de tineri, implicaţi într-adevăr în traficul de droguri. În total, violenţa legată de droguri a făcut 24 de victime în acest sfârşit de săptămână, în diferite oraşe ale Mexicului.

Antena3

×
Subiecte în articol: externe