x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron acuză Russia Today şi Sputnik de 'propagandă' în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Macron acuză Russia Today şi Sputnik de 'propagandă' în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

29 Mai 2017   •   20:45
Macron acuză Russia Today şi Sputnik de 'propagandă' în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa
Sursa foto: Wikimedia Commons

Russia Today şi Sputnik, finanţate de Kremlin, 'au fost organe de influenţă şi propagandă' în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, a afirmat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei conferinţe de presă la Versailles cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP. 

În timpul campaniei electorale din Franţa, echipa lui Macron a interzis agenţiei de presă Sputnik şi canalului de televiziune Russia Today să aibă acces media la sediul campaniei sale deoarece acestea difuzau propagandă mai degrabă decât să ofere ştiri reale, notează DPA. 

"În timpul campaniei electorale, Rusia Today şi Sputnik au fost agenţi de influenţă care, în mai multe rânduri, au răspândit ştiri false despre mine şi despre campania mea", a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă cu Putin, răspunzând la întrebarea unui jurnalist. 

"S-au comportat ca nişte organe de influenţă, de propagandă şi de propagandă mincinoasă", a adăugat el. 

Preşedintele Vladimir Putin nu a reacţionat la comentariile despre mass-media ruse, deşi a părut deranjat când un jurnalist a sugerat că Moscova s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice împotriva campaniei lui Macron. Aceste acuzaţii nu s-au bazat pe fapte, a spus el. 

Totodată, preşedintele rus a declarat că întâlnirea cu rivalul lui Macron în alegerile prezidenţiale, Marine Le Pen, la Moscova, în martie, nu înseamnă faptul că Kremlinul a încercat să influenţeze votul. 

Referindu-se la vizita lui Marine Le Pen, preşedintele Putin a afirmat că nu a văzut nimic greşit în faptul că Moscova nu a oprit politicieni străini să aibă relaţii bune cu Rusia. "Dacă Marine Le Pen a dorit o întrevedere, de ce ar fi refuzat Rusia o astfel de întrevedere?", a întrebat preşedintele Putin.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Macron propaganda russia today sputnik