x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron i-a promis lui Zelenski că Franța va ajuta Ucraina să scape de ruși

Macron i-a promis lui Zelenski că Franța va ajuta Ucraina să scape de ruși

02 Oct 2022   •   18:20
Macron i-a promis lui Zelenski că Franța va ajuta Ucraina să scape de ruși

Președinții Franței și Ucrainei, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, au avut o convorbire telefonică, duminică, despre situația de pe front, iar liderul de la Paris a promis, în continuare, sprijinul Franței pentru ca Ucraina să își redobândească suveranitatea.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reafirmat, în convorbirea telefonică avută, duminică, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, condamnarea fermă a anexării ilegale de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

Macron a reafirmat hotărârea Franței de a ajuta Ucraina să își redobândească suveranitatea deplină și integritatea teritorială și de a colabora cu partenerii săi europeni în ceea ce privește noile sancțiuni, potrivit Palatului Élysée.

Cei doi președinți au discutat și cu privire la situația din Zaporojie, care rămâne foarte îngrijorătoare.

Președintele francez a condamnat arestarea de către forțele rusești a directorului uzinei nuclearea din Zaporojie.

Cei doi președinți au subliniat necesitatea urgentă, pe termen foarte scurt, de a permite rotația personalului ucrainean care asigură funcționarea și siguranța instalațiilor. De asemenea, președintele Macron și-a reiterat angajamentul față de suveranitatea ucraineană asupra uzinei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron