x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron i-a propus lui Putin o rezoluţie ONU pentru facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina

Macron i-a propus lui Putin o rezoluţie ONU pentru facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina

31 Mai 2022   •   23:35
Macron i-a propus lui Putin o rezoluţie ONU pentru facilitarea exporturilor de cereale din Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat marţi că i-a propus omologului său rus, Vladimir Putin, o rezoluţie a Naţiunilor Unite care să faciliteze exporturile de cereale prin Portul ucrainean Odesa, informează cotidianul Le Figaro.

"În discuţia pe care am avut-o sâmbăta trecută împreună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, i-am propus preşedintelui Putin să asumăm iniţiativa unei rezoluţii a Naţiunilor Unite pentru a oferi un cadru clar pentru această operaţiune", a declarat Emmanuel Macron marţi, la finalul reuniunii speciale a Consiliului European.

Rusia a semnalat în mai multe rânduri că va facilita reluarea exporturile de cereale ucrainene prin porturile din Marea Azov şi din Marea Neagră dacă Occidentul anulează unele dintre sancţiunile impuse Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin i-a spus luni omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, că Rusia este pregătită să faciliteze exporturile de cereale din porturile ucrainene, în coordonare cu Turcia. Liderul de la Kremlin a reiterat că Rusia este pregătită să exporte cantităţi mai mari de fertilizatori şi alimente dacă sunt anulate sancţiunile împotriva Moscovei. Administraţia de la Moscova a cerut marţi Kievului să elimine minele antinavă instalate în largul coastelor ucrainene, pentru a putea fi reluate exporturile de cereale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron