x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron vrea să aducă jucătorii francezi accidentați pentru a vedea finala Cupei Mondiale

Macron vrea să aducă jucătorii francezi accidentați pentru a vedea finala Cupei Mondiale

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   19:30
Macron vrea să aducă jucătorii francezi accidentați pentru a vedea finala Cupei Mondiale
Sursa foto: Hepta

Președintele francez Emmanuel Macron va asista duminică la finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar și speră să fie însoțit de unii dintre jucătorii accidentați ai Franței, a declarat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra.

Potrivit lui Oudea-Castera, jucători precum Karim Benzema, Paul Pogba și N'Golo Kanté ar putea fi prezenți pe stadionul Lusail pentru meciul cu Argentina.

"Știu că își dorește", a declarat ea la RTL în legătură cu această idee.

"Știu că planul este în studiu. Vom vedea dacă, din punct de vedere logistic și material, toate acestea se pot întâmpla pentru a ateriza.

În orice caz, este dorința președintelui de a-i lua la bord, [pentru] ca ei să poată participa pe deplin la această aventură."

După ce a urmărit miercuri meciul în care Franța a învins Marocul cu 2-0 pentru a ajunge în finală, Macron a confirmat că se va întoarce în Qatar pentru finală, scriind ulterior pe Twitter: "Vă mulțumesc Blues. Acum Cupa!"

Biroul lui Macron declarase luna trecută că va aștepta semifinalele înainte de a călători la Cupa Mondială dacă Les Bleus vor ajunge în această fază.

El a fost criticat de unii pentru că a mers în țara gazdă din cauza bilanțului acesteia în materie de drepturi ale omului, inclusiv a incriminării homosexualității și a nerespectării drepturilor femeilor.

În ciuda condamnărilor, cele două țări au o "relație sinceră, prietenoasă și constructivă", a susținut Macron, după cum a relatat Connexion France.

Relațiile dintre Franța și Qatar au fost pozitive din 1972, când actuala gazdă a Cupei Mondiale și-a înființat prima ambasadă străină în Franța.

Fondul suveran Qatar Sports Investments este, de asemenea, proprietarul clubului din Ligue 1 Paris Saint-Germain, în urma preluării sale în 2011.

Achiziția a avut loc la scurt timp după ce Qatarului i-a fost atribuită organizarea Cupei Mondiale FIFA 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Macron Cupa Mondială jucatori