x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron, la reuniunea Comunităţii Europene: Transmitem un mesaj privind "unitatea Europei"

Macron, la reuniunea Comunităţii Europene: Transmitem un mesaj privind "unitatea Europei"

06 Oct 2022   •   20:47
Macron, la reuniunea Comunităţii Europene: Transmitem un mesaj privind "unitatea Europei"

Reuniunea organizată în cadrul platformei Comunitatea Politică Europeană are rolul de a transmite un mesaj privind "unitatea Europei", afirmă preşeditele Franţei, Emmanuel Macron, cel care a lansat acest proiect paneuropean.

"În primul rând, este un mesaj de unitate al Europei noastre. Este vorba de o adunare mult mai mare decât Uniunea Europeană, fiind invitate în plus şapte ţări faţă de cele 27 din cadrul UE", a afirmat Macron, la reuniunea informală organizată la Praga, potrivit publicaţiei La Voix du Nord.

"Împărţim acelaşi spaţiu, adesea şi aceeaşi istorie şi avem vocaţia de a ne scrie împreună viitorul. Aş vrea să putem avea o discuţie utilă şi la fiecare şase luni să putem avea astfel de întâlniri pentru a putea lansa proiecte. Vom discuta despre pace şi securitate, despre strategia de apărare, despre energie, imigraţie, despre o serie de subiecte interesante pentru compatrioţii noştri", a subliniat preşedintele Franţei.

Anterior, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat, conform cotidianului Le Monde, că liderii reuniţi la Praga "încearcă să găsească o nouă ordine fără Rusia". "Acest lucru nu înseamnă că vrem să excludem Rusia pentru totdeauna, dar această Rusie, Rusia lui Putin, nu îşi are locul. Semnalul pe care vrem să îl transmitem este că, din nefericire, nu putem construi o ordine în materie de securitate cu Rusia", a susţinut Josep Borrell Fontelles.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron