x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron îl propune pe Stéphane Séjourné drept comisar european, în locul demisionarului Thierry Breton

Macron îl propune pe Stéphane Séjourné drept comisar european, în locul demisionarului Thierry Breton

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   19:00
Macron îl propune pe Stéphane Séjourné drept comisar european, în locul demisionarului Thierry Breton
Sursa foto: Hepta

Președintele Franței face o nouă propunere pentru poziția de comisar european. Emmanuel Macron propune înlocuirea lui Thierry Breton cu Stéphane Séjourné la Comisia Europeană. Asta după ce Breton a anunțat că se retrage invocând disputa cu Ursula von der Leyen.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a propus luni pe ministrul Afacerilor Externe din Franța, Stéphane Séjourné, pentru poziția de comisar european. Propunerea Franței este pentru un comisar „concentrat pe problemele de suveranitate industrială, tehnologică și competitivitate europeană”, a anunțat Elysée, potrivit Le Figaro.

Stéphane Séjourné a fost „președintele grupului Renew în Parlamentul European în legislatura precedentă și îndeplinește toate criteriile cerute. Angajamentul său european îi va permite să implementeze pe deplin această agendă de suveranitate”, a transmis președinția franceză.

Comisarul european francez Thierry Breton a anunţat luni că va renunța la funcţia de membru al organului executiv al UE din cauza unei rupturi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. El susține că Ursula von der Leyen i-a cerut Parisului să-i retragă candidatura în schimbul unui „pretins portofoliu mai influent”.

Breton a fost comisarul UE pentru industrie și piața internă în timpul primului său mandat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: franta comisar ue Macron stephane sejourne