x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron susţine admiterea Croaţiei în Schengen, dar vrea reformarea spaţiului UE de liberă circulaţie

Macron susţine admiterea Croaţiei în Schengen, dar vrea reformarea spaţiului UE de liberă circulaţie

25 Noi 2021   •   21:30
Macron susţine admiterea Croaţiei în Schengen, dar vrea reformarea spaţiului UE de liberă circulaţie

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi, la Zagreb, că susţine aderarea Croaţiei la Schengen, semnalând însă că este necesară reformarea spaţiului european de liberă circulaţie.

"Croaţia a demonstrat soliditatea dispozitivului său de securitate. Aderarea Croaţiei ar face mai eficientă funcţionarea Schengen", a afirmat Emmanuel Macron în cursul întrevederii cu premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic.

Preşedintele Franţei a subliniat că eventuala admitere a Croaţiei s-ar înscrie în "reformarea Schengen", care ar trebui să beneficieze de o "guvernare mai politică", potrivit Agenţiei France-Presse.

Administraţia de la Paris vrea un Spaţiu Schengen "mai eficient" împotriva imigranţilor clandestini, prin intensificarea controalelor la frontierele externe, dar şi în apropierea graniţelor statelor care fac parte din zona europeană de liberă circulaţie.

"Vrem să remediem lipsurile din dispozitivele de control de la frontierele externe ale Spaţiului Schengen, dar să menţinem şi posibilitatea de a avea controale interne, inclusiv în zonele frontaliere, adică la câţiva kilometri de graniţele statelor membre", a explicat un consilier prezidenţial francez. Parisul ar vrea ca patrulele de frontieră franceze să poată transfera imediat un imigrant clandestin într-un stat vecin pe care l-a trazitat ilegal.

O reuniune a Consiliului Uniunii Europene pe tema reformării Spaţiului Schengen este programată pe 9-10 decembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron