x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron îl primește pe Viktor Orban la Élysée, pentru discuții despre energie, apărare și transport

Macron îl primește pe Viktor Orban la Élysée, pentru discuții despre energie, apărare și transport

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   21:15
Macron îl primește pe Viktor Orban la Élysée, pentru discuții despre energie, apărare și transport
Sursa foto: Hepta

Înainte de viitoarele reuniuni la nivel înalt ale Comunității Politice Europene (CPE) și ale Uniunii Europene, președintele francez îl va primi pe prim-ministrul ungar Viktor Orban la Élysée, pentru a discuta diverse chestiuni precum energia, apărarea și transporturile, potrivit AFP.

Președintele francez Emmanuel Macron îl va primi pe premierul ungar Viktor Orban marți seară la Palatul Élysée, înaintea viitoarelor summituri ale Comunității Politice Europene (CPE) și ale Uniunii Europene din 7 și 8 noiembrie de la Budapesta, au anunțat reprezentanții palatului marți.

„Această vizită, care are loc în cadrul Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene deținută în prezent de Ungaria, va fi o ocazie de a pregăti (cele două) summituri ,” a notat președinția franceză. În timpul întâlnirii, „cei doi lideri vor discuta, de asemenea, diferitele aspecte ale relației bilaterale, în special în domeniile energiei, apărării și transporturilor”, a menționat Palatul Élysée.

Președintele francez se întâlnește în mod regulat cu premierul naționalist maghiar înaintea marilor reuniuni europene. Cei doi lideri s-au întâlnit în iunie la Palatul Élysée, chiar înainte ca Ungaria să preia președinția rotativă a Consiliului UE.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Macron Viktor Orban élysée