x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron vrea dialog cu Rusia şi consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene

Macron vrea dialog cu Rusia şi consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene

19 Ian 2022   •   19:00
Macron vrea dialog cu Rusia şi consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat miercuri, în discursul rostit în plenul Parlamentului European, pentru un dialog sincer cu Rusia şi a evidenţiat necesitatea ca Uniunea Europeană să îşi consolideze autonomia în domeniul apărării şi să devină o "putere a păcii şi echilibrului".

În discursul rostit în faţa eurodeputaţilor, în Strasbourg, Emmanuel Macron a exprimat preocupare privind criza dintre Rusia şi Ucraina.

"Următoarele săptămâni trebuie să ne permită să realizăm o propunere europeană în sensul construirii unei noi ordini în materie de securitate şi stabilitate", a declarat Emmanuel Macron, în contextul în care Franţa deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

"Europa trebuie să construiască în sfârşit o ordine a securităţii colective pe continentul nostru. Este necesară reînarmarea strategică a Europei, în calitatea de putere a păcii şi echilibrului", a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV.

"Mai ales în relaţia cu Rusia, este necesar un dialog sincer, cu exigenţe clare, în contextul acţiunilor destabilizatoare, ingerinţelor şi manipulărilor. Trebuie să ne axăm pe valori concepute acum 30 de ani nu împotriva Rusiei, ci în colaborare cu Rusia", a subliniat preşedintele Franţei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron