x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: 60 de români testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2, la o fabrică din Marea Britanie

MAE: 60 de români testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2, la o fabrică din Marea Britanie

27 Aug 2020   •   15:09
MAE: 60 de români testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2, la o fabrică din Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 60 de români care lucrează la o fabrică din Perthshire au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Fabrica din Marea Britanie a fost închisă, iar muncitorii se află în autoizolare acasă.

MAE precizează că s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute despre testarea pozitivă a unor muncitori de la o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, iar autoritățile locale de acolo au anunțat că la fabrică lucrează cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, scrie  Mediafax

60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: romani Sars-Cov-2 Marea Britanie