x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE a emis o actualizare a situaţiei privind blocajele vamale şi rutiere de pe teritoriul Greciei

MAE a emis o actualizare a situaţiei privind blocajele vamale şi rutiere de pe teritoriul Greciei

28 Feb 2016   •   15:24
MAE a emis o actualizare a situaţiei privind blocajele vamale şi rutiere de pe teritoriul Greciei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut publică, duminică, o actualizare a situaţiei privind blocajele vamale şi rutiere de pe teritoriul Greciei.

Astfel la frontiera cu Bulgaria: "vama Promachonas, deschisă pentru toate tipurile de autovehicule, cu menţiunea că pot să mai apară  blocaje de scurtă durată în cursul zilei de astăzi, organizate spontan de către fermieri; vama Exohis este deschisă începând din această dimineaţă pentru toate tipurile de autovehicule, cu menţiunea că fermierii au anunţat autorităţile vamale că rămân cu utilajele în zonă până la data de 1 martie 2016, existând astfel posibilitatea formării unor blocaje sporadice, de scurtă durată; vama Ormenio, deschisă; vama Nimfeia, deschisă".

În ceea ce priveşte frontiera cu Albania, vama Krystallopigis este deschisă, iar pe frontiera cu Macedonia sunt de asemenea deschise vămile Evzoni-Kilkis, Doiran-Kilkis şi Nikis-Florina, informează MAE, într-un comunicat remis AGERPRES.

Sursa citată anunţă mai multe blocaje rutiere pe teritoriul Greciei: Attiki Odos, blocată la intersecţia Koropi-Markopoulos; DN Atena -Lamia, blocat în zona Thiva; Etoloakarnania, DN Antirrio-Ioannina, intersecţia Kefalovryso este blocată cu excepţia orelor 06,00-10,00. DN Neapoli Tsotili, blocat în intervalul orar 14,00-19,00; intersecţiile Mlissio, Mavrovounio, Mesimerio, Apsalos sunt blocate în intervalul orar 18,00 - 21,00 şi intersecţia Gypsoxori în intervalul orar 17,00-17,30; şoseaua Egnatia, în zona Kerdiyllia, pe durată nedeterminată.

"Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă persoanelor interesate de tranzitarea teritoriului Greciei să verifice individual situaţia pe fiecare rută de călătorie", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

×