x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTATE LA PARIS. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde s-a decretat stare de urgenţă

ATENTATE LA PARIS. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde s-a decretat stare de urgenţă

14 Noi 2015   •   03:07
ATENTATE LA PARIS. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde s-a decretat stare de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Franceze că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor şi sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, în seara zilei de 13 noiembrie 2015, soldate cu zeci de victime, preşedintele François Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor.

Potrivit unui comunicat MAE, remis sâmbătă AGERPRES, Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieşire. Instituţiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul şi să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze şi să evite orice deplasare.

"Dacă se deţin informaţii despre cetăţeni români care se află într-o situaţie de urgenţă, generată de vreun astfel de eveniment, se recomandă să contactaţi Ambasada României la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 şi +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro", precizează MAE, în atenţionarea de călătorie emisă sâmbătă.

Totodată, se recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi se reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Circa 100 de persoane au fost ucise la sala de concerte din Bataclan, din centrul Parisului, şi 40 de oameni au murit în alte zone din interiorul şi împrejurimile Parisului în mai multe atacuri, a declarat sâmbătă o oficialitate de la Primăria Parisului, citat de Reuters.

Indivizi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi au atacat vineri noaptea restaurante şi baruri aglomerate, precum şi o sală de concerte în mai multe zone din Paris, ucigând zeci de oameni în ceea ce preşedintele francez Francois Hollande a numit un atac terorist fără precedent.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor ţării pe fondul "atentatelor teroriste fără precedent" din Paris, soldate cu zeci de morţi, informează AFP şi EFE.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: paris atentate franta