x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Alţi patru români arestaţi la Atena

MAE: Alţi patru români arestaţi la Atena

de Mihaela Matachita    |    11 Dec 2008   •   00:00

Patru români au fost arestaţi marţi la Atena, aceştia ridicând la şase numărul total al persoanelor cu cetăţenie română arestate în Grecia în contextul violenţelor din această ţară, a comunicat miercuri, la solicitarea Mediafax, Ministerul de Externe.



Cei patru au fost arestaţi sub acuzaţia de furt. Asemenea altor doi români arestaţi la Salonic, aceştia au fost prinşi în timp ce se aflau în magazine devastate.
Incidentele continuă în Grecia. Două cocteiluri Molotov au fost lansate miercuri de un grup de 15 persoane în faţa Palatului Justiţiei din Atena, într-un moment în care poliţiştii inculpaţi pentru uciderea unui adolescent erau prezenţi în faţa unui judecător, a relatat AFP. Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine au fost înregistrate miercuri la Atena şi Salonic. Adolescentul grec Alexis Grigoropoulos a fost ucis de ricoşeul unui glonţ tras de un poliţist, potrivit primelor rezultate ale autopsiei, au anunţat surse judiciare. Pagubele provocate de violeţele urbane, declanşate de tineri după moartea adolescentului, sunt “catastrofale”, potrivit autorităţilor, care au promis măsuri de ajutorare a comercianţilor.
După distrugerile comise de tinerii anarhişti, vandalii, majoritatea imigranţi ilegali, au furat tot ce au găsit, potrivit poliţiştilor şi presei.

×
Subiecte în articol: externe