x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE. Atentionare de calatorie in Norvegia - conditii meteorologice nefavorabile

MAE. Atentionare de calatorie in Norvegia - conditii meteorologice nefavorabile

12 Feb 2015   •   11:20

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, cu privire la faptul că Institutul Naţional de Meteorologie din acest stat a emis astăzi, 11 februarie 2015, o atenţionare meteorologică de vreme nefavorabilă cu precipitaţii abundente, căderi mari de zăpadă, pericol de avalanşă, furtună şi condiţii dificile de trafic în nordul Norvegiei.

Astfel, în regiunea Helgeland se vor înregistra local precipitaţii abundente, sub formă de ploaie, în Tamokdalen existând de asemenea şi pericol de avalanşă.

Joi, 12 februarie 2015, în regiunea Finnmark, pe partea de coastă şi în zona fiordurilor, se anunţă furtuni puternice.
Întrucât aceste condiţii meteorologice nefavorabile pot îngreuna traficul rutier, MAE recomandă cetățenilor români să adopte o conduită preventivă și să respecte semnele și avertizările de trafic.

Din cauza posibilității apariţiei unor blocaje extinse în trafic, autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul acestui stat sau care tranzitează Norvegia să nu pornească la drum fără a consulta site-urile de specialitate (http://www.met.no/OBS-varsel/, http://www.varsom.no/, http://www.vegvesen.no/, http://www.yr.no/obsvarsel/) pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice şi de trafic din această ţară, precum şi site-ul www.mae.ro.

Totodată, Ministerul afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil şi tabletă, “Călătoreşte în siguranţă”, şi serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

×