x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE atenţionează asupra blocajelor de la unele puncte de frontieră din Grecia

MAE atenţionează asupra blocajelor de la unele puncte de frontieră din Grecia

10 Feb 2016   •   09:45
MAE atenţionează asupra blocajelor de la unele puncte de frontieră din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că, miercuri, fermierii eleni au decis continuarea protestelor şi blocarea drumurilor naţionale şi autostrăzilor care asigură legătura cu punctele vamale.

Potrivit unui comunicat al MAE, sunt blocate pe o perioadă nedeterminată Valea Tempi, în zona Larissa (ruta Atena - Salonic), începând de marţi Vama Kipi, la frontiera cu Turcia, şi Vama Promachonas de la frontiera cu Bulgaria începând de miercuri.

MAE recomandă verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesaţi de tranzitarea teritoriului elen, având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale. AGERPRES

×