x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Niciun cetăţean român nu se afla în aeronava EgyptAir deturnată

MAE: Niciun cetăţean român nu se afla în aeronava EgyptAir deturnată

29 Mar 2016   •   13:00
MAE: Niciun cetăţean român nu se afla în aeronava EgyptAir deturnată
Sursa foto: youtube.com

Ministerul Afacerilor Externe informează marţi că, potrivit datelor oferite de autorităţile competente din Egipt şi Cipru, niciun cetăţean român nu se afla la bordul aeronavei EgyptAir, deturnată pe Aeroportul Internaţional Larnaca.

"Imediat după semnalarea incidentului, misiunile diplomatice ale României la Cairo şi Nicosia au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile competente din Egipt şi Cipru în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la incident şi verificarea existenţei unor cetăţeni români la bordul aeronavei", se arată în răspunsul MAE la o solicitare AGERPRES.

Sursa citată precizează că cele două misiuni diplomatice ale României menţin legătura cu autorităţile competente cipriote şi egiptene, până la finalizarea acestui incident.

Un avion de pasageri al companiei Egyptair care a fost deturnat deasupra spaţiului aerian al Ciprului a aterizat marţi dimineaţă într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, transmit mass-media internaţionale. Autorul deturnării avionului, care efectua o cursă pe ruta Cairo - Alexandria, este cetăţean egiptean şi se numeşte Ibrahim Samaha, a anunţat marţi agenţia egipteană de presă MENA. Bărbatul este profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: avion deturnare Egipt egyptair egypt air mae