x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe sindicate şi-au anunţat sprijinul pentru mişcarea "Occupy Wall Street"

Mai multe sindicate şi-au anunţat sprijinul pentru mişcarea "Occupy Wall Street"

05 Oct 2011   •   07:18

"Este chiar simplu. Acesti tineri de pe Wall Street dau voce multor probleme cu care muncitorii din America s-au confruntat in ultimii ani", a declarat Larry Hanley, presedinte international al Amalgamated Transit Union, care are 20.000 de membri in regiunea New York.

"Acesti tineri vorbesc pentru marea majoritate a americanilor care sunt frustrati de bancherii si brokerii care au facut profit pe spatele oamenilor ce muncesc din greu", a adaugat Hanley intr-un comunicat. "In timp ce noi ne luptam zi dupa zi, luna dupa luna, milionarii si miliardarii de pe Wall Street stau - neatinsi - si ne tin predici despre nivelul sacrificiului nostru".

Purtatorul de cuvant al Transport Workers Union Local 100 Jim Gannon a precizat ca miscarea "Occupy Wall Street", care denunta inechitatile sociale din sistemul financiar si se inspira din revolutiile "primaverii arabe" din Africa si Orientul Mijlociu, a avansat subiecte pe care sindicatele le sprijina in mod obisnuit.

Presedintele United Federation of Teachers Michael Mulgrew, sindicatul profesorilor care are 200.000 de membri, s-a declarat mandru sa sustina protestatarii, care campeaza in New York si in alte locuri din Statele Unite.

Oficialii sindicali nu au putut oferi o estimare privind numarul membrilor lor care isi vor lua liber de la serviciu miercuri si se vor alatura protestelor.

Manifestantii campeaza in parcul din Districtul Financiar din New York, cerand ca 20.000 de persoane sa inunde zona pentru cateva luni. "Occupy Wall Street" este o miscare fara lider formata in mare parte din tineri nemultumiti de starea economiei, razboiul din Afganistan, mediu si starea Americii si a lumii in general.

×