x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulţi cercetători ruşi au rămas captivi dincolo de Cercul Polar

Mai mulţi cercetători ruşi au rămas captivi dincolo de Cercul Polar

14 Sep 2016   •   14:12
Mai mulţi cercetători ruşi au rămas captivi dincolo de Cercul Polar

Mai mulţi cercetători au rămas captivi dincolo de Cercul Polar, după ce un urs le-a asediat tabăra şi le-a mâncat câinele.

Cei 5 oameni de ştiinţă ruşi au rămas captivi în staţia meteorologică de pe insula Troynoy, care se află în marea Kara, din luna august, din cauza a 10 urşi polari care dau târcoale taberei. Unul dintre urşi chiar a dormit sub o fereastră a staţiei, astfel că oamenii nu au putut să iasă deloc afară.

Drumul până la respectiva insulă durează aproximativ o lună iar legea din Rusia interzice cu desăvârşire uciderea urşilor polari astfel că cercetătirii nu au putut folosi decât gloanţe de cauciuc şi rachete de semnalizare pentru a goni urşii, scrie dailymail.co.uk

O navă a fost trimisă către insulă care le va duce cercetătorilor, câini, rachete de semnalizare şi alte obiecte pirotehnice pentru a goni urşii, a declarat Vassiliy Shevchenko, reprezentant al Reţelei Naţionale de Monitorizare Sevgidromet. Acesta a mai declarat pentru agenţia TASS că urşii tind să părăsească insula la sfârşitul lunii octombrie, atunci când marea se acoperă de gheaţă iar ei pleacă să caute hrană.

×