x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu - mesaj de mulțumire pentru România, care furnizează energie electrică Republicii Moldova

Maia Sandu - mesaj de mulțumire pentru România, care furnizează energie electrică Republicii Moldova

14 Oct 2022   •   08:51
Maia Sandu - mesaj de mulțumire pentru România, care furnizează energie electrică Republicii Moldova
Sursa foto: Hepta

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de mulţumire adresat României, care, de azi noapte, furnizează energiei electrică în țara vecină, prin intermediul Hidroelectrica.

"România ne ajută din nou - vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Moldovenii sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică după atacurile din Ucraina Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților.”, scrie Sandu în mesajul ei.

Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat un contract de furnizare pentru 100 MW. Preţul este plafonat, la fel ca în România, la 450 de lei pentru un MWH, adică 90 de euro pentru un MWH.

 

 

 

×
Subiecte în articol: hidroelectrica energie moldova