x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malta va expulza în Italia un grup de migranţi care locuiau într-o fostă fermă de vite

Malta va expulza în Italia un grup de migranţi care locuiau într-o fostă fermă de vite

19 Aug 2018   •   17:30
Malta va expulza în Italia un grup de migranţi care locuiau într-o fostă fermă de vite

 Un grup de 120 de migranţi care locuiau în condiţii mizere într-o fostă fermă de vite în Malta vor fi expulzaţi în Italia, a declarat duminică premierul maltez Joseph Muscat, în contextul amplificării tensiunilor cu Roma în legătură cu politicile privind migraţia, relatează dpa. 

Migranţii au intrat legal în Malta, dar nu aveau permisele necesare pentru a lucra în această ţară, a spus Muscat. 

"Au ajuns în Italia, unde nu au putut să îşi găsească de lucru, aşa că au venit în Malta. Au ajuns cu genţi pe care aveau etichete de la zboruri cu avionul din anumite zone din Italia", a afirmat premierul într-un interviu pentru postul One Radio, instituţie media apropiată de Partidul Laburist. 

Respectivii migranţi au fost descoperiţi că locuiau într-o fermă în satul Qormi din Malta, unde plăteau circa 100 de euro pe lună pentru a sta în foste grajduri pentru vite. 

Relaţiile dintre Italia şi Malta sunt tensionate din cauza unei dispute privind cine ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană. Ambele ţări au adoptat o poziţie dură împotriva ambarcaţiunilor operate de organizaţii neguvernamentale pe fondul unor neînţelegeri între ţări din UE privind modul în care ar trebui gestionată situaţia migranţilor. 

Vicepremierul italian Matteo Salvini a acuzat în mod repetat Malta că nu îşi asumă responsabilităţile privind salvarea migranţilor, lucru pe care autorităţile malteze îl resping.AGERPRES

×
Subiecte în articol: malta migranţi