x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mamă la 9 ani

Mamă la 9 ani

de Sînziana Stancu    |    02 Feb 2010   •   00:00

O chinezoaică de 9 ani a devenit una dintre cele mai tinere mame din lume. Ea a născut un băieţel sănătos-tun, la un spital din Changchun, în nord-estul ţării.

Fetiţa-mamă, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a dus sarcina până la 8 luni şi jumătate şi a născut prin caesariană, potrivit presei chineze, citată de Daily Mail. Familia fetei a refuzat să dea detalii despre cum s-au petrecut faptele, dar a precizat că a raportat sarcina la poliţie (în China funcţionează aşa-numita "legea a unui singur copil", iar toate sarcinile sunt înregistrate şi monitorizate cu stricteţe, n.r.).

De acum încolo încep însă necazurile, nu atât pentru mamă şi copil, cât pentru tatăl care este încă necunoscut şi căutat de poliţie. În China, relaţiile sexuale cu minori până în 14 ani sunt considerate violuri, iar autorul este pedepsit cu ani grei de detenţie. În această ţară, până la vârsta de 14 ani, femeile nu au "drepturi sexuale", aşa că nu se acceptă, din punct de vedere legal, să se invoce în apărare motivul că relaţia a fost "consimţită" de ambii parteneri.

Dar cea mai tânără mamă din lume - şi cel mai ciudat caz de sarcină ­ rămâne peruanca Lina Medina, care a născut la vârsta de 5 ani, prin caesariană, în 1939, un băiat, Gerardo. Atunci, tatăl fetei fusese arestat, fiind bănuit că şi-ar fi violat fiica, însă a fost eliberat mai târziu din lipsă de probe.

În 1957, o altă peruancă de 9 ani a născut o fetită, iar în 2006, tot o peruancă, dar de 8 ani, a născut şi ea o fetiţă. Şi alte mame în vârstă de 9 ani, din Thailanda, Singapore, Rwanda şi Brazilia au intrat în "clubul" celor mai tinere mame din lume, reaminteşte publicaţia britanică.

×
Subiecte în articol: externe