Catherine Howarth, o femeie cu origini nigeriene, care trăieşte în Marea Britanie, a născut un copil alb - o raritate, spun specialiştii care spun că şansele sunt de una la un milion în astfel de cazuri.
Chiar dacă tatăl copilului botezat Jonah este alb, în majoritatea covârşitoare a acestor cazuri copilul iese cu pielea închisă la culoare.
De altfel, când asistenta i-a prezentat Catherinei copilul, aceasta a fost convinsă că este vorba de o încurcătură.
"Asistenta s-a uitat la mine, s-a uitat la Jonah, apoi iar la mine şi părea că nu-i vine să creadă", a povestit mama de 32 de ani, care lucrează ca analist financiar. "Doctorii mi-au spus că astfel de cazuri sunt foarte rare".
Richard Howarth, tatăl de 34 de ani al copilului, care lucrează la o agenţie de recrutare a medicilor, spune că a fost la fel de uimit.
"Când mi-am văzut prima dată băieţelul, am avut un sentiment de încântare şi uşurare, pentru că era sănătos şi puternic. Avea tenul foarte alb, dar m-am gândit că este din cauză că s-a născut cu cordonul ombilical în jurul gâtului. După câteva ore, obrajii i s-au mai colorat. Însă am constatat alături de Catherine că avea tenul foarte deschis, ca al meu. Doctorii ne-au spus că aşa o să şi rămână", a povestit tatăl.
Copilul a fost născut pe 1 iunie şi este în continuare alb. Există cazuri în care pielea copiilor din cupluri interrasiale se închide după câteva săptămâni.
Medicii au confirmat că Jonah nu este albinos, explicând că cel mai probabil acesta a moştenit o genă recesivă purtată de mamă.
"Mi-au zis că sunt purtătoarea acestei gene recesive. Părinţii mei sunt din Nigeria şi, din câte îmi amintesc, toţi strămoşii mei au fost negri", spune Catherine.
Medicii spun, însă, că unul din strămoşii îndepărtaţi ai femeii trebuie să fi fost alb, ea fiind purtătoarea genelor acestuia.
Un caz similar s-a petrecut cu nouă ani în urmă, când, un cuplu interrasial din Anglia a avut parte de gemeni - o fetiţă albă şi una neagră.