x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Managerul lui Schumacher dezminte că procesul de trezire ar fi fost oprit

Managerul lui Schumacher dezminte că procesul de trezire ar fi fost oprit

de Istvan Deak    |    24 Feb 2014   •   16:29
Managerul lui Schumacher dezminte că procesul de trezire ar fi fost oprit

Articolele de presă continuă să curgă pe Internet şi în ediţiile tipărite ale diverselor publicaţii ale lumii, zvonurile continuă să tulbure reţelele sociale.

“Moarte ascunsă”
În Germania, articolul dat publicităţii de revista Focus, potrivit căruia procesul de trezire treptată din coma artificială în care se află campionul german, de la accidentul la schi suferit la 29 decembrie, a reanimat zvonurile privind “moartea ascunsă” a lui Michael Schumacher, scrie sudinfo.be.

Ce spune managerul
Managerul familiei Schumacher, Sabine Kehm, a dezminţit informaţiile date publicităţii de revista germană Focus.
Revista anunţa zilele trecute, citând surse apropiate dosarului medical, dar care au rămas anonime, că procesul de trezire a pacientului, care oricum se anunţase de durată, nu ar fi dat rezultate, iar medicii ar fi decis oprirea lui.  Ceea ce ar fi însemnat că Schumacher este tot în coma artificială în care a fost plasat de echipa medicală care l-a luat în grijă la spitalul CHU din Grenoble, pentru a-i putea trata gravul traumatism cerebral suferit în urma accidentului.
Într-o declaraţie preluată de cotidianul Bild, Sabine Kehm a dezminţit oprirea procesului de trezire, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a-i linişti pe mulţi, aşa că unii s-au grăbit să invoce o “moarte ascunsă” a multiplului campion de Formula 1, alintat Schumi.

În comă naturală
Riscul ca Michael Schumacher să intre într-o comă naturală şi într-o stare vegetativă rămâne crescut, aşa cum a spus-o şi profesorul Gary Hartstein, medicul-şef al Formulei 1.
Sabine Kehm a declarat pentru agenţia de presă germană DPA că “această fază a trezirii poate lua mult timp, ceea ce, spre regretul familiei, poate crea interpretări greşite sau chiar apariţia de zvonuri”.
Kehm a repetat că doar informaţii oficiale sunt credibile şi că procesul de recuperare a lui Michael Schumacher, care a împlinit în ianuarie 45 de ani, rămâne neschimbat.


×